19 Mar 2009

Bekle bekle...

Çok sabırsızım, çünkü sipariş etmiş olduğum kurabiye malzemelerimin gelmesini bekliyorum. Bir sürü çeşit çeşit kalıp sipariş ettim, kitaplar, hamur açma tabanı, süsler püsler...ama bir türlü gelmiyorlar. Onlar gelene kadar, konumuzla çok alakası olmamasına rağmen mecburen kek pasta börek çörek hazırlayıp ekleyeceğim bloguma. İdare etmemiz lazım bir süre, ilerleyen zamanlarda çömezliğime verirsiniz :)

Alttaki tarif çok pratik, acele eşinize çocuklarınıza sağlıklı ve cici ve içince patates olan birşeyler hazırlamak isterseniz, işte budur:


Sevimli patates topları tarifi:

7-8 adet orta boy patates
6-7 sap taze soğan
yarım limon suyu (ne kadar çok o kadar ekşi)
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz

Sosu için:

3 yemek kaşığı mayonez
1 küçük tek kişilik yoğurtlardan
Pul biber

Patatesleri haşlayıp püre haline getiriyorsunuz, püreye halen ılıkken limon suyunu, zeytinyağını ve tuzu ekleyip yedirene kadar karıştırıyoruz. Bu arada bilirsiniz patatesler arasında kıvam farklılıkları olabilir, bu yüzden siz yine de zeytinyağı ve limonu kendi ağız tadınıza göre ayarlayın. Sadece top haline getirebilmeniz için fazla cıvık bir karışım olmasın.

Sonra soğanların sadece yeşil kısımlarını incecik halkalar halinde doğuyoruz ve püreye katıyoruz. Elimizde patatesi kaşıkla alarak toplar haline getiriyoruz. Benim toplarım 3-4 cm çapındaydı, siz arzunuza göre ölçülendirin. Topları yan yana tabağınıza dizin.

Üzerine de mayonez ve yoğurdu pütür kalmayacak şekilde beraberce çırpıp sosu hazırlayın. Kaşık yardımıyla topların üzerine döküp pul biber ile süsleyin.

Afiyet olsun...

0 tavşan zıpladı:

Related Posts with Thumbnails
 
designed by GeCe personal usage for Mutlu Dükkan