30 Mar 2010

Mutlu Dükkan’ın ödüllü “Tema yarışması” !

MD Contest

Mutlu Dükkan 15 Mart’ta birinci yaşını doldurdu, bunu farketmem biraz geç oldu (cık cık). Hem birinci yıl şerefine, hem de yakında tek tık ile 50.000’inci ziyaretçiye ulaşmama az kalmış olmasını biz bize kutlamak adına; ufak bir yarışma düzenlemeye karar verdim :)

Ödül :          Birinciye Mutlu Dükkan’ın hediye edebileceği tek ürün yani 10 adet size özel temalı “Kurabiye” !

Amaç :          Konumuz Tema’lar, yani sizin Mutlu Dükkan’da ne gibi temalarda kurabiye görmek istediğiniz, örneğin ben bugüne kadar Kına teması yapmadım…bunun gibi fikirler…

Katılım :       Sınırsız yorum hakkına sahipsiniz, sonradan “ Aaa! Bu da vardı ” diyerekten ekleme yapabilirsiniz. Yaratıcılığınızı asla kısıtlamak istemem : ) Fikirlerinizi bu yazımda alttaki yorumlar kısmına yazmanız gerekiyor.

Kazanan :     Kazanan hem benim hem de sizin katkınızla belirlenecek, ben ilk 5 temayı seçeceğim sonra  blogumun sağ sütununda  bir anket açıp sizlerin oyuyla en fazla puanı alan 1. seçilecek : )

Bitiş Tarihi : Sağ tarafta sarı yıldızlar içinde 50.000’inci ziyaretçiyi görene kadar devam edeceğiz.

( 31.03.10 tarihinde Ekleme :  50.000’i sanırım çok hızlı göreceğiz, bu durumda son katılım tarihi 10.04.10 – Anket yayınlanma tarihi ise 12.04.10 )

Bol şanslar : )

Zeynep

51 tavşan zıpladı:

sine'mden dedi ki...

hem yorum yapmak hem takip etmek çok zevkli olacak.kardeşimin doğumgünü yaklaşıyor.ilk aklıma o düştü :) 25 olacak ! "bir çeyreklik" teması olur mu? kurabiyelerin dörttebiri olmasın mesela ???

Tuğba Agaci dedi ki...

Ne yaratıcı bir yarışma ve anket (: Hımmm biraz düşüneyim..Sıkı takipçilerinden olarak genelde doğum günü,yıldönümü ve asker temalı kurabiyeler görüyorum dükkanında...Mesela mevsimler olabilir..Hazır bahar yeni gelmişken bol ağaçlı,çiçekli,yeşilli kurabiyeler olabilir..Yaza doğru da bol mavili,denizli olabilir...Benim temam (şimdilik) MEVSİMLER!!!

ece dedi ki...

ortaya çıkacak olan şey kurabiye fikir verende bir bayan olunca konu illaki güzelliğe geliyor.biz bayanların hayır diyemeyeceği şeyler makyaj malzemeleri olsa gerek bu malzemeler kurabiyeden olunca hele daha bir dayanılmaz olur eminim düşünsenize bir makyaj sepeti içinde rengarenk rujlar, farlar, kalemler.. çok iştah açıcı değilmi:)

Ozlem Karakus ♥ dedi ki...

herkesin sevdiği bir eşyasını kitap,çanta,ayakkabı vs kendi temanı kendin söle sloganlı tema çalışması güzel olurdu :)

Zeynep'in Evi dedi ki...

öncelikle temanın aşk gibi, bebek gibi, doğumgünü gibi herkese hitap etmesi gerekir diye düşünüyorum..bunlarla ilgili zaten çok güzel çalışmalarınız var..
benim aklıma gelenler;
meslek temalı kurabiyeler olabilir..birine hediye alırken hangi mesleği yapıyorsa o meslekle ilgili düzenlemeler yapılabilir..hem bu da her cinsiyete rahat hediye imkanı sunar..ben öğretmenim ve üzerinde tebeşir olan,önlüğüm olan kurabiyler isterdim:)

aynı şekilde bir hemşire için, yine beyaz önlük, kep, iğne figürlü kurabiyeler hazırlanabilir..

her mesleğe uygun yakıştırmalar yapabileceğinizi bunun ''meslek temalı kurabiyeler'' adı altında işe yarayabileceğini düşündüm..sevgiler..
zeynep:)

arzulanan tatlar dedi ki...

merhaba,

mezuniyet temasını da hiç işlemediniz, bu konuda da çok güzel kurabiyeler üreteceğinize eminim.

piano factory dedi ki...

hazır yaklaşıyorken, paskalya (easter) yumuvrtaları şeklinde renkli renkli kurabiyer, cupcakeler olabilir bence. sporcular için; çeşitli toplar(futbol, basketbol, tenis vs) raketler, ayakkabı gibi şeyler olabilir. ayrıca sevilen filmlerin temaları da kullanılabilir. benim ve birçok tanıdığımın çok hoşuna gidecek çeşitli içkilerin şişeleri şeklinde kurabiyeler olabilir.

piano factory dedi ki...

70ler ve özellikle 80ler teması da çok hoş olur, ben bayılırım. gökkuşakları, kasetler vs.

Kurabiye Kokusu dedi ki...

Güzel sanatlar alanında olmasını isterdim...Resim, müzik, heykel vs özellikle fotoğraf olabilir...Fotoğraf GS dalında şahibeli bi yere sahip ama yine de böyle harika eserlerin bu tarz sanat dallarıyla birleşmesi çok iyi olurdu diye düşünüyorum...

Sirmocco dedi ki...

circus and carnival konulu kurabiyeler olabilir belki partiler icin. Yada video oyunlari, mario temali kurabiyeler cocuklar icin oldugu kadar buyukler icinde cekici bence. birde yaza uygun deniz kabuklu bir temada olabilir. cok fazla oldu galiba ama aklima ilk gelenleri paylasiyim dedim :)

ayşegülll dedi ki...

Hımmm Bende çok yakın takipçilerdenim.
çok bebk temalı kurabiyeler gördümm.
benim temam ise baba adayının kurabiler sayesinde baba olacağnı öğrenmesi.düşünsenizi bi kutu kurabiye gönderiosunuz oda kurabiye die açıoo bi bakıyo baba olacaksın,baba adayına falan gibi yazılar.hoş olur bence

ayşegülll dedi ki...

HIMM evlilik teklifi temalıda olabilir.

janset dedi ki...

Sinema unutulmaz filmler gibi bir tema da olabilir. Yerli yabancı unutulmayan filmlerin afişlerinden unutulmaz sahne ya da repliklerinden seçmeler...

neslihan dedi ki...

Önümüzde anneler günü yaklaşıyor.onunla ilgili değişik kurabiyeler olabilir.

neslihan çevik dedi ki...

23 nisan çocuk bayramı için çocuklar gibi şen bayram kurabiyeleri olabilr.

ayşegülll dedi ki...

ayrıca kurabiyelerden (erkekler için:)futbol takımı kurabilirsin...eminim hoşlarına gidecektir.

Bediş Kurabiye dedi ki...

Merhaba
ben bir halk oyuncusu ve folklor tutkunu olarak FOLKLOR temalı kurabiyeler öneriyorum. geleneksel müzik aletleri ve kostümlerin sergileneceği çok hoş tasarımlar yapabilirsiniz. bu noktada size yöre yöre kostüm çeşitleri gönderebilirim... yurtdışı festivallerde yabancılarında çok ilgisini çeker diye düşünüyorum...

Adsız dedi ki...

Sizi geç keşfettim ama sıkı takipcilerinizdenim. Ne olabilir diye düşünürken, kız isteme merasimine giderken çikolata ve çiçek götürülür ya, bir de yanında istemeyle ilgili figürlerin işlendiği şık kutuda kurabiyelerle gidilirse nasıl olur aceba? Benim önerim de KIZ İSTEME TEMALI KURABİYELER.Ayşe ÖZ

Ayşe Öz dedi ki...

Sünnet Düğünü ile ilgili tema göremedim.Sünnet olmuş çocuğa geçmiş olsuna giderken hediyeyle birlikte pasta ve kurabiye türü şeyler de götürürüz.İşte o kurabiye SÜNNET temalı kurabiyeler olursa ne hoş olur.

Adsız dedi ki...

Bende sayfanızda çiçekler gibi süslenmiş sepet dolusu kurabiyeler görmek isterim.Elimiz boş gitmemek adına her yere dünya parası verip çicek alıyoruz ve sonra malesef çöpe gidiyor.Kurabiye çiçek buketleri almak hoş olurdu bence:)

Canan Köroğlu dedi ki...

Kurabiyelere en cok cocuklar bayiliyor! Onlarin onemli gunlerinden biri de "Okuma Bayrami". Evde bir kutlama haline donusuyor bu guzel gun. Kitaplardan, harflerden, diplomadan, kizaran elmadan kurabiyeler olabilir. Okumayi daha cok sevdirebilir belki de:)

ayşegülll dedi ki...

hımm ben devam ediyorum...
bence boğaz köprüsü,taç mahal gbi yapıtları yapabilirsin.minik minik...her ülkeye ait öneml sembolleri:)

ayşegülll dedi ki...

eeee,bence bayram temalı kurabiyeler oabilir;kurban ve şeker bayramında hep baklava ikram edilir gelen misafirlere bayram temalı kurabiyeler vermek inginç ve şık olabilir.

plndrkn dedi ki...

Yarışmayı okuduğumdan beri düşünüyordum ve buldum!! Annem nisan ayında ehliyetini alalı 34 seneyi doldurmuş olucak, ordan yola çıkarak "ehliyet sahibi olma yıldönümü teması" mesela böyle küçük bir direksiyon, trafik ışıkları, dikiz aynası, vites gibi kurabiyelerle kutlama :)))

Yasemin =) dedi ki...

Benceee, Müzik olmalıı...=) Müzik temalı sepetler, kuarbiyeler olmalı..Notalar olmalıı, enstrüman olmalıı...=) şerkı adları, kısa kısa şarkı sözleri olabilir... Hani herkesin bi şarkısı vardır ya, Yada çok sevdiği sanatçı.. Olabilir mii??

Adsız dedi ki...

Dizi kolikler için dizi temalı kurabiyeler olabilir, esprili bir hediye olur hem.

ergenekonseyda@hotmail.com

Sirmocco dedi ki...

aaa buda vardi deme zamanim geldi bile benim. Bilmem izlediniz mi ama Alice Harikalar Diyarindaya bayildim ben, ona uygun cay partisi temali kurabiyelere yada cupcakeler de olabilir derim :)

BedikyanS dedi ki...

ülke bayrakları,ülkelere ait özelliklerin işendiği o kltürü anlatan kartpostal şeklinde gene sizin büyük kurabiyelerinizden,hem tanıtım amaçlı olur,ayrıca vaftiz temalı kurabiyelerde olabilir.

merwe dedi ki...

taki temlı kurabiyeler hoş olurdu bence..
şöyl bol sülü kolye,küpe,yüzük filan..tek aş fena olmaz mesela,evlilik teklif için üper olabilir..
merweglr

adriana1983 dedi ki...

güzel bir yarışma olmuş benim aklıma gelen temalar ise meslekler,hacı ikramı için hurmalı dini temalar,çocuklar için okuma bayramı 23 nisan teması,vampir,cadılar bayramı,paskalya,güncel film temaları,antikalar(biraz zor olabilir)ünlü tablolar şimdilik aklıma gelenler bunlar

Eya dedi ki...

Sevgili Zeynep...sürekli takipcin olarak asalinda tüm arkadaslar aklimdaki temalara deginmisler. Ama ben senin ellerinden cikacak nazar boncuklu kurabiyeler görmek istiyorum. Sadece mavi degil... yesil... beyaz... turuncu.. hani o rengarenk cam boncuklar gibi...ve de isolmat ile yapilabilecek cam görüntüsü veren boncuklar...senin elinden cikacak yorum eminim cok hos ve farkli olacaktir...sevgiler

zehra

Gami dedi ki...

Zeynep'cim sen her ne yapsam kabuldur benim için hepsi birbirinden güzel :)
Çiçek sever insan olarak ben çiçek sepeti konseptini öneriyorum...

seren dedi ki...

hmmmm bence bekarlıga veda teması olabilir , cok güzel seyler yapacagınıza eminimm... tam zıttı olucak ama bosanma partileride var artık ohhh bitti seklinde :)) bir kız arkadasıma kutu içinde güzel güzel hediye ettigimi düşünüyorumda cok eylenceli olurrr :))) immm sonra mesela hasta temalı olabilir... iğne, ilaç sekilleri filan... ve yatakta agzında dereceyle yatan komik bir tip :))) birde mesela annanemi düşünerek aklıma geldi böyle dantelli soft modeller filan onu öyle fetedebilirim mesela :))) bayılır eminim o yastaki tontonlarrr :)))

VeRaY dedi ki...

ben de kurabiye yapmaya başlayanlardanım,onun için hep yeni fikirler üretiyorum,yüzlerce var kafamda,ruyalarımda bile hep kurabiye,cupcake süslüyorum :) çok doluyum çooook :0)
en çok çalışmak istediğim temalar:
1.turistler ve İstnbl aşıkları için: İstanbul'un önemli ve/veya tarihi yerleri:haritası,Boğaz köprusü,Sultanahmet camisi,Aya Sofya,vs,vapurlar+ uçan martılarıyla,simitleriyle,ince çay bardaklarıyla :)çiniler,halılar,dar,eski sokaklar...yani şehrinin bütün güzelliklerini yansıtmak isterdim, ne de olsa 2010 da kültür başkentidir!!!!!
2.Türkiye'nin genel kültür teması:coğrafik bölgelerinin/bazı şehirlerin sembolleri: van-van kedisi,kapadokya-peri bacaları,akdeniz-zeytin ağacı,vs,vs...
3. Türkiye'nin lezzet haritası:Gaziantep,Urfa,Adana,vs...
*** memleketini özleyen herkez için de olabilir,seyahat seven birileri için de.......
********************
4. kurabiye,cupcake,pasta,çikolata fanatikleri için(bizler de olabiliriz :))) :mutfakta kurabiye yapan biri;aşırı bir zevkle cupcake-i ısıran biri;sürekli kurabiyeleri düşünen biri;macaronkolik biri;pastasını paylaşmak istemeyen biri;yüzü çikolataya bulaşmış mahsum biri :))))
5. hiç görmediğim,rastlamadığım : burç kurabiyeleri
6. bilgisayar oyunların/playstation fanatiklerini için: bilgisayar/LCD ekranından sevdiği oyunun teması/ yada kendisi o oyunun kahramanı olabilir..
7. neden olmasın-siyaset teması,seçimlerden önce tutar :D
8. güle güle kullan,güle güle otur temalı kurabiyeler,(kişinin aldığı eşyanın/ evin resmi de olabilir)
9. kadınların 'gün' teması : çeyrek altın,poğçalar,börekler,sohbetler...
10. bayramlarda sadece koyun ve şeker değil de : el öpme, barışma mesajı:el+öpücük,kucaklama,...

daha sonra yine uğrarım yeni fikirlerle,kaçtım :)

Sez!n dedi ki...

bizim fikrimizce cocuklar için masal temalı kurabiyeler olabilir;süper kahramanlar ya da.
diğer tema fikrimiz ise sirketlerin orjinal kartvizitleri seklinde kurabiyeler açılışlarda baya güzel hediye olarak hemde kartvizit.
son olarak astroloji teması daha fazlasına gerek yok sanırım:))

Luna dedi ki...

ımm örneğin çok sevdiğimiz insanlar varmış ama onların bazı huyları,davranışları bizi sinir edebiliyomuş.Bunları taptatlı kurabiyelerle eleştirebiliyomuşuz :)süpsüper olurdu :)

Adsız dedi ki...

aklımdaki temalar yazılmış :( diğerleri ise çocuklar için oyuncak teması olabilir, mezuniyeti yazan oldumu bilmiyorum ama mezuniyet teması güzel olur. birde sizin yaptığınız bademi şeker hamuru ile kaplamayı bayram şekerleri teması şeklinde ayarlanabilir. şimdilik bunlar var yine ekleme yaparım belki.
umarım bende birgün böyle güzel kurabiyeler yaparım...
kadriye
kadriyeerkek@hotmail.com

ayşegülll dedi ki...

hımm biliosunuz ki hayatımız sınavlarla dolu aslında buda sınav kazanan kurabiyeleri kapıcak:)
şimdi bir sürü genç sınavlara hazırlanıyoo kazanan arkadaşlarımızı ,çocuklarımıza tebrik hediyesi olarak ta gönderebiliriz.sınav ,öss,sbs vb. temalı

Özzz dedi ki...

Düğünüm yaklaştığı için kına,nikah temalı ürünleri görmek isterim..

Onun dışında hayvancıklar olabilir..
Makyaj malzemeleri olabilir..
Dansçı temalı olabilir..

Aklıma geldikçe yazarım yine..Ama ne yaparsan yap sonuç süper oluyo..

Adsız dedi ki...

korku temasi
drakula
frankenstein
mumya
kurt adam
vs...

Unknown dedi ki...

parti
Masallar
sudoku
müzik aletleri
Uzay

Canan Köroğlu dedi ki...

Cocuklara saati ogretmek eglence haline donebilir. Buyuk bir kurabiyenin ustune saat cizilip cikolata cubuklariyla alistirma yapilabilir, sonra da kurabiye afiyetle yenir:)

Yasemin =) dedi ki...

Meslek teması nasıll olur pekii,,
Hediye edilcek kişinin mesleğiile ilgilii objeler olsa mesela.. doktor, öğretmen, mühendiss, tamirci...=) olsuun lüütfennnn...=)

adriana1983 dedi ki...

merhaba aklıma yeni bir kaç tema geldi kandil için kurabiyeler, bayram için kurban ve ramazan temalı,yolcu yanınana vermek için yolculuk temalı,istanbul ve diğer şehirler,deniz temaları balık deniz yıldızı istiridye gibi,puzzle şeklinde yani bütün parçalar birleştiğinde istenilen resim çıkacak,kelebekler çeşit çeşit ve renk renk,kar kristalleri,masal kahramanları ve arkadaşları şimdilik bu kadar

ayşegülll dedi ki...

hımmm
herkezn bi lakabı olur yha bence temada öle olmalı.
benim ki kedi mesela çeşit çeşit kedi suratlaır olan kurabiyeler benim çok hoşuma gider.

ayşegülll dedi ki...

düşünüyorum düşünüyorum
ve takım temaları diorum...herkeasin tuttuğu takımla alakalı fikirleri vardır.
fanatikler için süprrrrr olur

VeRaY dedi ki...

ben de mesleklerin, ve şirketler için kartvizit temasını düşündüm,ama geç kaldım,yazıldı bile :(
ozaman: oskar ödülleri,ama sadece sinema oyunculara değil: en iyi eş ödülü, en iyi anne,en iyi baba, en iyi arkadaş,en iyi oğul/kız,en iyi müdür ödülleri,vs,vs, olsun.......

Deniz Imen dedi ki...

Zeynep'cim benim de aklıma "anneanne/babaane & dede" temalı kurabiyeler geldi... :)

Witchie of Stars dedi ki...

Yazıyı okuduğum zamandan beridir aklımda ama gelip de yazmaya fırsatım olmadı bir türlü. Aklımdaki düşüncenin benzerini ayşegülll yazmış, "ÖSS vb. sınavda başarılı olan kurabiyeleri kapsın" demiş ama benim aklımdaki biraz daha farklı. Sınava girecek olana moral mahiyetinde, "yerim seni ÖSS" kitabının adını gerçeğe dönüştürerek, ÖSS/KPSS/KPDS/ÜDS/TOEFL artık ne sınavsa girilecek olan, o temalı kurabiyeler, sınava girecek olana "yer bitirirsin sen bu sınavı, senin için nedir ki?!" diyerek.

Ayırca "çok iddalıyım, kazanacağım, o kurabiyelerin tadına bakacağım" :)))

Witchie of Stars dedi ki...

Fikrim geldi!
Sevgilisinden/eşinden ayrılan arkadaşa "iyi ki bitti" "iyi ki kurtuldun" "yaşasın özgürlük" temalı kurabiyeler eminim iyi bir moral olur.

ayşegülll dedi ki...

sabah erken kalmak istemiorum teması.
patronlara:)
şekil A da görüldüğü gbi 7.47 de yorum yazanlar için..
işteki sıkıntılar teması ama komiikkkkk tabikidee:)
bu karabiyelerle daha ne ossun:)

Related Posts with Thumbnails
 
designed by GeCe personal usage for Mutlu Dükkan